<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11943592\x26blogName\x3dGreek+Sport+Vanity\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://grsport.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://grsport.blogspot.com/\x26vt\x3d-1030235520051114495', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Παρασκευή, Απριλίου 08, 2005

Εργοτέλ-ος

Έχω το προνόμιο να είμαι κάτοχος εισιτηρίου διάρκειας του Εργοτέλη, τον οποίο έχω παρακολουθήσει σχεδόν σε όλα του τα εντός έδρας παιχνίδια φέτος. Η ομάδα δεν ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα. Στους τρεις πρώτους αγώνες είχε να επιδείξει μία ισοπαλία εντός έδρας με τον Άρη και ένα ποιοτικά απαράδεκτο ποδόσφαιρο.

Τα πράγματα έδειξαν ότι μπορούσαν να αλλάξουν μετά την νίκη του στην τούμπα επί του Παοκ με 1-2. Στον αμέσως επόμενο αγώνα, αυτόν με την ΑΕΚ στο κατάμεστο παγκρήτιο, ο Εργοτέλης έκανε για μένα το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Φοβερό για το βεληνεκές της ομάδας passing game και ασφυκτικό pressing. Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε τελειώσει το παιχνίδι ισόπαλο. Ο Κατσουράνης είχε όμως αντίθετη άποψη.

Μετά από αυτό το παιχνίδι καταλάβαινες ότι ο Εργοτέλης ήταν ομάδα δουλεμένη. Το παιχνίδι του βασιζόταν κυρίως στις μακρινές μπαλιές με κύριο στόχο τον ταχύτατο Ογκουνσότο, μετά ότι έκανε ο Σιλά και καμία δύο ατομικές προσπάθειες, αυτό ήταν όλο Για το υλικό που διέθετε και πολύ ήταν. Άμυνα; Ένα μεγάλο κενό. Κέντρο; Αν εξαιρέσεις στον δεκαεφτάχρονο Κοιλιάρα που δεν έπαιζε και συχνά δεν έχει να επιδείξει τίποτα το ιδιαίτερο.

Στην μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου ενισχύεται με δύο επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Ομάδα με τρύπια άμυνα που παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην κατηγόρια παίρνει επιθετικούς...Καλοί παίχτες δεν λέω...αλλα...

Παρόλα αυτά ο Εργοτέλεις συνεχίζει να χάνει παιχνίδια στο 88...και βάλε...Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όπου όλα του πήγαν όπως τα θελε και τον αγώνα στην «τελειωμένη» Κέρκυρα στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Εργοτέλης έκραζε ότι έχει αμυντικό πρόβλημα!

Και μια μέρα ακούμε ότι ο προπονητής Σηφάκης αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Ένας προπονητής που την ανέβασε τέσσερις κατηγορίες και έχει αφήσει το στίγμα του στην ομάδα είναι πλέον παρελθόν. Με το υλικό που έχει ο Εργοτέλης αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να κάνει τίποτα καλύτερο. Μάλλον όχι...Παρόλα αυτά κρίθηκε από την διοίκηση ότι για το κάλο της ομάδας θα έπρεπε να φύγει. Όσα καλά και αν έκανε ο κύριος Τζώρτζογλου για την ομάδα νομίζω ότι η απόλυση του Μύρωνα Σηφάκη ήταν ένα τεράστιο αδικαιολόγητο σφάλμα. Όχι πως άμα έμενε η ομάδα θα σωνόταν. Αλλά τώρα επωμίζεται αυτός όλο το βάρος της αποτυχίας. Αδίκως.

Κρίμα γιατί αν τελικά πέσει, όπως όλα δείχνουν, ο Εργοτέλης η Α Εθνική θα έχει χάσει μια ομάδα που μόνο θετικά είχε να προσφέρει. Προσελεύσεις δέκα και δώδεκα χιλιάδων κόσμου και ένα κλήμα ζηλευτό στο γήπεδο είναι αυτά που δύσκολα βρίσκει κανείς σε μία επαρχιακή ομάδα της Ά Εθνικής.

0 σχόλια:

σχόλιασε

<< Home

 
eXTReMe Tracker