<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11943592\x26blogName\x3dGreek+Sport+Vanity\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://grsport.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://grsport.blogspot.com/\x26vt\x3d-1030235520051114495', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2005

Στα αζήτητα

Η κατρακύλα των διεθνών μας, που πολλοί από αυτούς ακόμα να βρουν ομάδα είναι κάτι πολύ λυπηρό. Η πιο καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών της Ελλάδας και κάτοχοι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004 βολοδέρνουν σε ευρωπαϊκές ομάδες τρίτης διαλογής και μερικοί από αυτούς όταν επιλέξουν να αγωνιστούν σε υψηλότερο επίπεδο απλά βλέπουν τα παιχνίδια από τον πάγκο ή την εξέδρα.

Τελικά τι δεν έχει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής; Ταλέντο; Όρεξη για δουλειά; Ευρωπαϊκή νοοτροπία; Κότσια για να τα καταφέρει; Καλούς συμβουλάτορες; Μυαλό;

Αν εξαιρέσω τον Νίκο Μαχλά και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο με μία πρώτη σκέψη δεν μου έρχεται στο μυαλό κανένας άλλος ποιοτικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που να έχει να επιδείξει μια καλή (ποδοσφαιρικά και όχι οικονομικά) καριέρα στην Ευρώπη.

Πιστεύω πως ποδοσφαιρικά η Ελλάδα απέχει χιλιόμετρα σε οργάνωση, υποδομή, ποιότητα και ανθρώπους (έξωαγωνιστικά) με όρεξη για δουλειά, σε σχέση με τα καλά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δεν θεωρώ παράλογο ένας τριαντάρης ποδοσφαιριστής που έχει εμποτιστεί με τον Ελληνικό (όχι απαραίτητα ότι είναι κακός αυτός ο τρόπος απλά είναι σίγουρα διαφορετικός) τρόπο λειτουργίας, να επιχειρεί το άλμα στην Ευρώπη και να μην αποδίδει τα αναμενόμενα.

Παρόλα αυτά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι νεώτεροι παίχτες που αποφασίζουν να φύγουν από την Ελλάδα για μία καλύτερη καριέρα πέφτουν από το ένα λάθος στο άλλο. Γιατί κύριε Καραγκούνη χαραμίζετε το ταλέντο σας στον πάγκο και την εξέδρα της Ιντερ; Γιατί κύριε Χαριστέα δεν στρώνετε τον κώλο σας κάτω να δουλέψετε μπας και παίξετε λίγο μπάλα; Αν δεν σας ενδιαφέρει ποια ρίξτε το στο μπουζούκι. Γιατί κύριε Δέλλα δεν παίρνετε χαμπάρι ότι στην Ρόμα δεν σας θέλουν; Δεν υπάρχουν ποια άλλες ομάδες που να μπορείτε να αγωνιστείτε; Κυρίε Τσιάρτα αν συνειδητοποιούσατε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μια πάσα τότε ίσως να καταφέρνατε κάτι στη Γερμανία.

Η εξέλιξη έρχεται με βήματα και όχι με άλματα. Αν λοιπόν ο κύριος Μπασινάς θεωρεί ότι η Μιντλεσπρο είναι πισωγύρισμα στην καριέρα του, τότε ας πάει στο Κατάρ να πνιγεί στο χρήμα, ίσως αυτό είναι καλύτερο για την καριέρα του.

Αλήθεια ο κύριος Νταμπίζας τι κάνει; Με τον Κυργιάκο τι θα γίνει; Ο Φύσας βρήκε ομάδα;

Πλήρης απομυθοποίηση.

Υ.Γ το αστείο είναι πως ότι και να κάνουν οι προαναφερθέντες, αυτοί θα είναι που θα εξακολουθούν να πλαισιώνουν την Εθνική μας για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος!

1 σχόλια:

ο/η Blogger morpheous σχολίασε...

Ήμουν σίγουρος ότι θα σχολίαζες το συγκεκριμένο ποστ και θα τους ψιλοέκραζες! Δεν είναι τόσο ότι δεν συμφωνούμε αγαπητέ konfet απλά είναι η υπερβολή (κατ’ εμέ) των λεγομένων σου για αυτούς τους ποδοσφαιριστές σε αντιδιαστολή με τον άθλο που πέτυχαν πέρυσι είναι αυτό που με κάνει να μην αποδέχομαι την άποψη σου!. Θα συμφωνήσω ότι τώρα φαίνεται πιο καθαρά (όχι η φούσκα?πως άλλωστε θα μπορούσε να είναι φούσκα μια κατάκτηση τροπαίου. Να ήταν καλή πορεία να την αποκαλούσαμε φούσκα) το χάος επιπέδου ατομικά κάθε παίχτη σε σχέση με τους συναδέλφους τους που πλαισιώνουν άλλες εθνικές ομάδες! Ίσως αυτό είναι που με λυπεί τόσο πολύ!

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2005 10:03:00 μ.μ.

 
σχόλιασε

<< Home

 
eXTReMe Tracker