<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11943592\x26blogName\x3dGreek+Sport+Vanity\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://grsport.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://grsport.blogspot.com/\x26vt\x3d-1030235520051114495', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Κυριακή, Απριλίου 10, 2005

Ντέρμπι από δω Ντέρμπι από κει και στην μέση η ΑΕΚ!

Ότι και να πει κανείς για τον σημερινό αγώνα είναι λίγο.

Ένα παιχνίδι που θα καθορίσει πολλά. Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός δύσκολα θα χάσει τον τίτλο (αν και με τον φετινό Ολυμπιακό ποτέ μην λες ποτέ). Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία δεν νομίζω ότι θα χάσει το πρωτάθλημα στα παιχνίδια με τον Πάοκ και την ΑΕΚ. Εκτός και αν αυτοκτονήσει, κάτι που θα δείξει ότι απλά δεν έχει τα κότσια για να είναι πρωταθλητής.

Τα μεγάλα γλέντια θα τα χουμε σε περίπτωση ισοπαλίας. Λογικά η ΑΕΚ θα κερδίσει τον Παοκ και να δούμε τότε αν θα λέει ότι δεν πάει για πρωτάθλημα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η ΑΕΚ μπορεί να αντέξει το βάρος του τίτλου ώστε να παραμείνει μέχρι το τέλος στην κορυφή...Αυτό όμως είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, τώρα θα μιλήσουμε για το ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός δείχνει τις τελευταίες αγωνιστικές ότι έχει ανέβει. Κυρίως λόγο του ότι επιτέλους ο αρχηγός του Τζόρτζεβιτς αλλά και ο Γεωργάτος, έχουν πατήσει γκάζια και παίζουν μπάλα. Αποτέλεσμα να ανέβει όλη η ομάδα. Παρόλα αυτά ο Οκκάς εξακολουθεί να μας δείχνει όλους τους τρόπους που μπορεί ένας άνθρωπος να χάσει ένα γκολ κάνοντας πού και πού καμία εξαίρεση. Στον Ολυμπιακό έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία, ομάδα χωρίς επιθετικό. Έχει «καταντήσει» σκόρερ ο Στολτίδης, τι άλλο ποια να κάνει ο άνθρωπος. Ευκαιρίες γίνονται με το τσουβάλι, γκολ όμως δεν μπαίνουν! Αν λοιπόν ο Ριβάλντο μαζί με την αριστερή πλευρά της ομάδας δεν αποδώσουν αύριο τότε ο Ολυμπιακός είναι χαμένος από χέρι, εκτός και αν κανένας από μηχανής Θεός (βλέπε Ζιοβάνι) «κατέβει» και τον σώσει. Αλλά δύσκολοι καιροί για θαύματα. Αμυντικά δείχνει να έχει χάσει την σταθερότητα που είχε στον πρώτο γύρο. Μέγα ερωτηματικό ο Βάλλας. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να αντέξει την πίεση του αγώνα. Δεν νομίζω όμως ότι αυτός θα κρίνει είτε αρνητικά είτε θετικά τον αγώνα.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δείχνει ομάδα που ψάχνετε. Ψάχνει το βασικό του σχήμα, ψάχνει τον αγωνιστικό χαρακτήρα του ψάχνει να βρει τι φταίει και οι δύσμοιροι οπαδοί του ψάχνουν το τηλεκοντρόλ να αλλάξουν κανάλι για να μην τους πάρει ο ύπνος, γιατί καλή μπάλα δεν πολύ βλέπουν. Στις τελευταίες έξι αγωνιστικές έχει μηδέν παθητικό και έξι ενεργητικό. Αμυντικά δείχνει να μην έχει πρόβλημα. Μην σας γελάνε τα νούμερα όμως διότι η άμυνα του σε αυτά τα έξι παιχνίδια δεν έχει αντιμετωπίσει και τις καλύτερες επιθέσεις. Ούτε αύριο όμως θα αντιμετωπίσει μια τέτοια άρα άμα η άμυνα δεν τον κρεμάσει θα έχει βάλει τα θεμέλια για ένα θετικό αποτέλεσμα. Επιθετικά όμως ψάχνετε. Το πρόβλημα δεν τόσο η αστοχία όσο το ότι δεν δημιουργεί φάσεις. Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τον Άρη όπου ο Πουρλιοτόπουλος δεν ξέρει και αυτός τι έπιασε κατά τα άλλα υπάρχει πρόβλημα. Ο Κωσταντίνου είναι ο γνωστός Κωσταντίνου ο περσινός MVP του, Παπαδόπουλους, είναι στον πάγκο, ο Ολισαντέμπε ακόμα αποθεραπεύεται και παίζει πού και που κανα τεταρτάκι. Ο πολλά υποσχόμενος Γκέκας είναι ένα μυστήριο. Ξεκίνησε ιδανικά δεν συνέχισε όμως έτσι. Μια παίζει μπάλα την άλλη είναι στα χαμένα. Αν αύριο όμως παίξει, όπως έχει δείξει ότι ξέρει, απέναντι στην βαριά αμυντική γραμμή των ερυθρόλευκων μπορεί να γίνει ο νέος ήρωας της πράσινης εξέδρας.

Το παιχνίδι θα κριθεί σε πάρα πολλά σημεία.

Στον Νικοπολίδη; Μπορεί. Στην έδρα; Ίσως. Στο ποιος θα πάρει το κέντρο; Δύσκολο. Στα άκρα; Πιθανόν; Στις άμυνες; Αμφιβάλω. Στο πάθος; Σίγουρα αυτό θα περισσεύει και για τους δύο. Στον διαιτητή; Θεέ μου! Ελπίζω όχι!! Έλεος λυπήσου μας Θεέ μου! Στον πάγκο; Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α. Οι κινήσεις των δύο προπονητών πριν αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα είναι για μένα ορόσημο. Εκτός και αν έχουμε κανένα 2-0 ή 0-2 στο δεκαπέντε. Αν και πάλι ποτέ μην λες ποτέ.

Για να δούμε λοιπόν, ποιος το θέλει ποιο πολύ, ποιος δούλεψε ποιο πολύ, ποιος προετοιμάστηκε καλύτερα, και ποιος είναι ποιο μάγκας. Προσοχή ποια ομάδα είναι καλύτερη δεν υπάρχει περίπτωση να φανεί σε ένα ντέρμπι. Αυτή η σούμα θα γίνει τον Μάη. Για αυτό και άλλωστε είναι ντέρμπι. Γιατί είναι ένας πολύ ιδιόμορφος αγώνας.

Ας τον απολαύσουμε λοιπόν όλοι μας μακριά από τις γνωστές προκαταλήψεις που μας δηλητηριάζουν και μας εμποδίζουν να δούμε έναν αγώνα όπως πρέπει. Και όποιος χάσει ας πάρει κανα βάλιουμ γιατί η καζούρα θα πέσει σύννεφο!

Υ.Γ Αν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν συγκρατηθούν και ξεσπάσουν άσχημα στον Νικοπολίδη τότε πολύ φοβάμαι ότι θα έχουν σκάψει τον λάκκο της ομάδας τους όσο αναφορά την έκβαση του τίτλου. Αν όχι λάκκο τότε σίγουρα θα του βάλουν τρικλοποδιά!

0 σχόλια:

σχόλιασε

<< Home

 
eXTReMe Tracker