<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11943592\x26blogName\x3dGreek+Sport+Vanity\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://grsport.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://grsport.blogspot.com/\x26vt\x3d-1030235520051114495', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2005

Καθαρή νίκη, καλός αγώνας, όλα ανοιχτά!

Τι είδαμε λοιπόν χτες;

Μάλλον να μην το κάνω γενικό το ερώτημα. Τι είδα λοιπόν χτες;

Είδα δύο ομάδες που πάνω κάτω είναι ισοδύναμες να αποδίδουν σχετικά καλό ποδόσφαιρο. Με το θέαμα που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, μάλλον και πολύ μας ήταν. Είδαμε μια αξιόλογη διαιτησία που μας αφήνει ένα παράθυρο ελπίδας για το μέλλον...ίδωμεν...Είδαμε μια καυτή ατμόσφαιρα με μερικά όμως ψεγάδια που ίσως να στοιχίσουν πολύ στον Παναθηναϊκό (εγώ περιμένω με πολύ ενδιαφέρον την απόφαση του αθλητικού δικαστή, εσείς;). Και μην ξεχνάτε, είδαμε το τελευταίο ντέρμπι στην λεωφόρο!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Μαλεζάνι έστησε και καθοδήγησε την ομάδα σχεδόν τέλεια. Το σχεδόν θα το αναλύσω ποιο κάτω. Ας δούμε τώρα το τέλεια. Ποία είναι η δύναμη του Ολυμπιακού; Τα άκρα, και κυρίως η αριστερή πλευρά. Τι κάνανε χτες; Τίποτα ιδιαίτερο. Όχι μόνο ήταν πολύ καλά κλεισμένη από την άμυνα και το κέντρο του Παο αλλά η πλευρά έμπαζε κιόλας αμυντικά. Ο Χαραλαμπίδης και Κωσταντίνου μια φορά, δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να διεμβολίσουν τους δύο καραφλούς του Ολυμπιακού οι οποίο λόγο τις πίεσης που είχαν δεν έκαναν σχεδόν κανένα αξιόλογο συνδυασμό χτες. Στο κέντρο μπορεί ο Γκονζάλες να ήταν ωσεί παρόν, ο Μπασινάς όμως ιδιαίτερα στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν πάρα πολύ καλός. Ο Παναθηναϊκός με την βοήθεια των οπαδών του είχε πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στο δεύτερο που το έκανε ο Μαλεζάνι πέρασε τον Βυντρα γύρισε την ομάδα λίγο ποιο πίσω και με την στιβαρή του άμυνα, και λίγο τύχη, η οποία πάντα πάει με τους ισχυρούς, Παο κράτησε το1-0.

Το σχεδόν στην αρχή της δεύτερης παραγράφου για τον Μαλεζάνι ήταν σπόντα για τον Γκέκα ο οποίος έπρεπε να είχε βγει από τον αγώνα νωρίτερα αλλά και για τον Γκονζάλες, που δεν καταλαβαίνω γιατί τον άφησε στο γήπεδο.

Στα του Ολυμπιακού τώρα. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο κακός, όπως λένε οι περισσότεροι, χτες. Δηλαδή τι περιμένατε για να καταλάβω. Επανάληψη του 1-4; Από την στιγμή που οι οπαδοί είναι 100%- 0% αμέσως ο φιλοξενούμενος έχει μεγάλο μειονέκτημα. Από τον Νικοπολίδη περίμεναν όλοι γκέλες ο Νικοπολίδης όμως έκλεισε στόματα και απέδειξε ότι άξια θεωρείτε ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Ευρώπης. Κλειδί για μένα ήταν ο Στολτίδης. Δεν τον περίμενα τόσο κακό. Προσέξτε όμως, όλοι ξέραμε ότι ο Στολτίδης ήταν τραυματίας και το γεγονός ότι έπαιξε βαραίνει κυρίως τον Μπάγεβιτς. Ο οποίος παρόλο που τον έβλεπε (όπως όλοι μας) ότι δεν τραβούσε, δεν τον έβγαλε στο ημίχρονο. Το γιατί μόνο αυτός το ξέρει. Ο Ολυμπιακός βολόδερνε ενώ ο Παο ήξερε τι θα κάνει και πως θα το κάνει. Και για αυτά τα θέματα κύριο λόγο έχουν οι προπονητές. Για μένα λοιπόν το παιχνίδι το έχασε ο Μπάγεβιτς στην προετοιμασία αλλα και στην καθοδήγηση της ομάδας στο παιχνίδι. Τρία φάουλ κέρδισε ο Ολυμπιακός έξω από την περιοχή; Είδατε κανένα να το χτυπάει ο Ριβάλντο; Δεν νομίζω να μην ήθελε, δεν γίνετε, εντολή θα ήταν. Αλλαγές πάλι στο 80φέυγα...τι να πω, πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω.

Ο Μπάγεβιτς για μένα είναι προπονητάρα αλλά φέτος έχει πέσει σε πάρα πολλά λάθη. Για την συνολική εικόνα της ομάδας στο προτάθλημα δεν νομίζω ότι έχει το μεγαλύτερο μερίδιο εύθηνης, παρόλο που συνεχεία το επωμίζεται (κάτι που είναι αξιοθαύμαστο). Για το χτεσινό αγώνα όμως την έχει.

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό λοιπόν που ήταν καλύτερος πατούσε ποιο γερά στο γήπεδο και κέρδισε. Αλλά πρωταθλητής δεν είναι ακόμα. Έχει δρόμο ακόμα!

Υ.Γ Αν και οφσάιντ, αυτό που έχασε ο Καστίγιο δεν χάνετε...ο νιντεντο μάλλον πάτησε λάθος κουμπί!

Υ.Γ2 Πάντως πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και ακόμα δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής ποιοι θα είναι αυτοί που θα βγουν στο Ch. League και ποιες ομάδες θα πέσουν στην Β' κατηγορία. Όλα παίζονται! Παρόλη την μιζέρια μας από μόνο του και μόνο αυτό το γεγονός είναι θετικό και πρέπει να το κρατήσουμε στα συν!

3 σχόλια:

ο/η Blogger Nassos K. σχολίασε...

Για μια στιγμή νόμιζα ότι θα έλεγες για το real-barca.
:-p

"πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και ακόμα δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής ποιοι θα είναι αυτοί που θα βγουν στο Ch. League και ποιες ομάδες θα πέσουν στην Β? κατηγορία"
Καλό δεν είναι αυτό;

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2005 6:06:00 μ.μ.

 
ο/η Anonymous Ανώνυμος σχολίασε...

Θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα μαζί σου. Μόνο μια παρατήρηση να κάνω. Ο Γκονζάλεζ δεν ήταν και τόσο άσχημος. Και εξηγούμαι. Ο ρόλος του χθες στο παιχνίδι ήταν εντελώς διαφορετικός από αυτόν που τον έχουμε συνηθίσει. Έπαιζε δίπλα στον Μπασινά και έπρεπε να βοηθάει ανασταλτικά και μόνο όταν μπορεί να βγάζει και καμιά κάθετη μπαλιά. Δεν ήταν ο ρόλος του να κάνει παιχνίδι χθες. Και αρκετές φορές τον είδα να κόβει μπαλιές του Ολυμπιακού και να πρεσάρει. Σε αυτά τα καθήκοντα ήταν άψογος. Απλά κουράστηκε μετά το 60' και λογικά ή αυτός ή ο Γκέκας θα γινόταν αλλαγή αν δεν τραυματιζόταν ο Βόουτερ.

Υ.Γ.1: Όντως αυτό το ντέρμπι ήταν όαση θεάματος σε σχέση με το υπόλοιπο πρωτάθλημα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
Υ.Γ.2: Γκρινιάζουμε όλοι για το πρωτάθλημα, αλλά είμαστε 5 αγωνιστικές πριν το τέλος και σχεδόν καμία ομάδα δεν μπορείς να την πεις ακόμα αδιάφορη.

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2005 6:47:00 μ.μ.

 
ο/η Blogger morpheous σχολίασε...

Από παίχτες σαν τον Γκονζάλες έχω την απαίτηση να δω κάτι παραπάνω από το να κόβει μπαλιές, έστω και αν ο ρόλος που του έχει αναθέσει ο προπονητής είναι περισσότερο ανασταλτικός. Αν και από μόνο του αυτό είναι σαν μια μικρή ατομική ήττα του Γκονζάλεζ. Τον πιστεύω σαν παίχτη και έχω απαιτήσεις!

Crazymonkey δυστυχώς το el clasico δεν το είδα, αλλά 4 είναι πολλά ρε παιδί μου! Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να το σηκώσει η Barca. Όσο για το σχόλιο φυσικά και είναι καλή η εξέλιξη του πρωταθλήματος, αυτό εννοώ. Παρόλα τα αρνητικά του έχει σασπένς στο φινάλε του!

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2005 8:22:00 μ.μ.

 
σχόλιασε

<< Home

 
eXTReMe Tracker