<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11943592\x26blogName\x3dGreek+Sport+Vanity\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://grsport.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://grsport.blogspot.com/\x26vt\x3d-1030235520051114495', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Πέμπτη, Μαΐου 12, 2005

Αντίο Μάγε!



Παρόλο που ήμουν ένας από αυτούς που υποστήριζαν ότι ο Ζιοβάνι πρέπει να φύγει από τον Ολυμπιακό για πολλούς και διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων είναι και η εν γένει αγωνιστική του παρουσία τον τελευταίο καιρό, πρέπει να πω ότι με το άκουσμα της μη ανανέωσης του συμβολαίου του με κυρίευσαν συναισθήματα θλίψης και μελαγχολίας.

Ο Ζιαβάνι μπορεί να μην σκύλιαζε στο γήπεδο. Σίγουρα δεν φημιζόταν για την ταχύτητα του, και για την υπακοή του στις οδηγίες του προπονητή. Ένα παιχνίδι έπαιζε τέσσερα σερνόταν. Πραγματικά δεν ξέρω αν στην εξαετή πορεία του στην Ελλάδα βοήθησε περισσότερο τον Ολυμπιακό από ότι ο Γεωργάτος ας πούμε.

Τότε γιατί τώρα που φεύγει δεν αισθάνομαι καλά; Γιατί μόλις διάβασα την (σχεδόν εδώ και καιρό σίγουρη) είδηση της φυγής του το καλοκαίρι ανατρίχιασα και μελαγχόλησα;

Για τον ίδιο λόγο που την μία Κυριακή ο Ζιοβάνι έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται γιατί παίζει στην ομάδα αφού είναι τόσο αδιάφορος και την άλλη Κυριακή παραλλήλούσαν με τα απίστευτα μαγικά που έκανε αυτός ο βιρτουόζος «έφηβος», ο μάγος! Ο Ζιοβάνι ήταν πάντα ένα παιδί. Το έβλεπές. Ξέρει περισσότερη μπάλα από όλους σχεδόν τους παίχτες που έχουν παίξει ποτέ στα Ελληνικά γήπεδα, αλλά αυτός στο παιχνίδι του περνούσε την ψυχολογία του. Δεν ήταν καλά; Σερνόταν; Ήταν καλά; Κέρδιζε την Ρεάλ μόνος του.

Σαν άνθρωπο δεν νομίζω να τον κατάλαβε ποτέ κανείς απόλυτα. Σαν ποδοσφαιριστής όμως είναι από τους λίγους που μπορούν να γεμίσουν ένα γήπεδο για να τους δουν να κλοτσάνε το τόπι. Οι ποδιές, οι λόμπες, τα τακουνάκια οι τρίπλες του, έκαναν τους οπαδούς του Ολυμπιακού (και όχι μόνο) να τον λατρέψουν. Μία μόνο κίνηση του μπορούσε να σε κάνει να ξεχάσεις την κακή του παρουσία σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι! Μαγεία!

Τι να πρωτοθυμηθώ; Από την απίστευτη λόμπα γκολ στο παιχνίδι με τον Παοκ την πρώτη χρονιά που ήρθε στο 4-0 του Ολυμπιακού; Το γκόλ με τον Ακράτητο που πέρασε όλη την ομάδα για πλάκα; Τις ποδιές του σε όποιον έβρισκε μπροστά του; Το απίστευτο κοντρόλ με το στήθος, που το έκανε να φαίνετε τόσο φυσικό, τόσο εύκολο; Το γκολ με τον Ηρακλή στο κύπελλο που ακόμα και ο Αναστασιάδης του έδωσε τα συγχαρητήρια του; Το προχτεσινό γκολ με το Αιγάλεω; Το γκολ του στο Ch. League απέναντι στην Γαλατά οπού στο τέτ α τετ του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα είχε χίλιους δύο τρόπους να σκοράρει και αυτός διάλεξε τον πιο δύσκολο και συνάμα τον πιο θεματικό, την λόμπα, έτσι γιατί γουστάρει να ξετρελαίνει τους οπαδούς γουστάρει να κάνει ποδοσφαιρικές μαγκιές, γουστάρει την μπάλα, γουστάρει το παιχνίδι σαν ένα μιρκό παιδί.

Αυτό είναι ο Ζιο ένα μικρό παιδί που ξέρει απίστευτα καντάρια μπάλα και όταν είναι στις καλές του τρελαίνει τους πάντες με τις ικανότητες του.

Μάγε Ζιοβάνι δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

UPDATE

Κατά τη σημερινή σύντομη συνάντηση που είχε ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Ζιοβάνι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον Πελέ, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην Βραζιλία. Επικαλέστηκε μάλιστα προσωπικούς λόγους.
Επειδή σχετικά με αυτό το θέμα έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά, η διοίκηση του Ολυμπιακού θέλει να διευκρινίσει ότι οι όποιες αποφάσεις για την παραμονή ή όχι παικτών των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι, θα ληφθούν αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

Τώρα ή πλάκα μας κάνει ανοιξιάτικα ο Ολυμπιακός η πολύ απλά το επικοινωνιακό τμήμα / γραφείο τύπου της ομάδας δεν ξέρει που του παν τα τέσσερα! Για να δούμε που θα καταλήξει αυτή η ιστορία!

0 σχόλια:

σχόλιασε

<< Home

 
eXTReMe Tracker