<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11943592\x26blogName\x3dGreek+Sport+Vanity\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://grsport.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://grsport.blogspot.com/\x26vt\x3d-1030235520051114495', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2005

ΑΕΚ, από τον παράδεισο στην κόλαση!


Μετά την αναπάντεχη ήττα της ΑΕΚ από τον Ιωνικό την Κυριακή διάβασα και άκουσα πάρα πολλά για το τι τελικά έφταιξε και η ΑΕΚ από τι φαίνετε αποχαιρετά την υπόθεση τίτλος. Τόσα πολλά που με έκαναν να συνειδητοποιήσω για μία ακόμα φορά ότι το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός είναι μέσα στον παραλογισμό! Σε κατεβάζει από την κορυφή και άμα γουστάρει σε ξανά ανεβάζει σε χρόνο dt!

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες από τις οποίες μπορεί να δει κάνείς το φετινό εγχείρημα της ΑΕΚ.

Το πρωτάθλημα μας είναι τόσο της πλάκας ώστε μία ομάδα που στην αρχή της χρονιάς την κατατάσσαμε σε αυτές που απλά θα είναι ευχαριστημένες με το να σωθούν, μπορεί και να πάρει τον τίτλο, σου λέει ο ένας.

Με καλή στρατηγική, έξυπνο μάρκετινγκ, οργάνωση , δίψα για δουλειά ένα προπονητή γνώστη και δύο τρεις παίχτες τις προκοπής μπορείς να κάνεις θαύματα, σου λέει ο άλλος!

Αν διαβάζετε αυτό εδώ το blog συχνά τότε θα έχετε καταλάβει το πόσο καθοριστικό παράγοντα θεωρώ την ψυχολογία. Μην με παρεξηγείτε. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι η ΑΕΚ έκανε ότι έκανε μόνο και μόνο επειδή έπαιζε κάθε αγωνιστική χωρίς άγχος. Οι δύο παραπάνω απόψεις μαζί με το ψυχολογικό κομμάτι ήταν για μένα ο συνταγή της επιτυχημένης πορείας της ΑΕΚ μέχρι τώρα.

Επιτυχημένης; Αν βασιστώ σε αυτά που άκουσα και διάβασα μετά την ήττα από τον Ιωνικό τότε θα πρέπει να αμφιβάλω! Και επανέρχομαι στο αρχικό θέμα περί παραλογισμού! Ότι η ΑΕΚ δεν έχει και τους ποιο ταλαντούχους παίχτες δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμονας για να το αντιληφθείς. Αυτοί όμως οι παίχτες σε συνδυασμό με τον προπονητή / δάσκαλο τους και την συμπαγή διοίκηση της ομάδας παραλίγο να κάνουν το θαύμα. Έτσι τουλάχιστον ήταν τα πράγματα πριν την ήττα.

Γιατί μετά; Ο προπονητής / δάσκαλος έγινε «λίγος» γιατί εγκλωβίστηκε από την ομάδα του Ιωνικού, γιατί δεν βρήκε λύση στο επιθετικό πρόβλημα γιατί κράτησε τον Κατσουράνη στον πάγκο, γιατί δεν έβγαλε τον Κρασά και άλλα.

Πόσα παιχνίδια παρόμοια με το προχτεσινό έχει κάνει η ΑΕΚ φέτος; Αμέτρητα! Στα περισσότερα από αυτά όμως απλά οι ποδοσφαιριστές της τελείωναν μία τουλάχιστον φάση αποτελεσματικά και έτσι η ομάδα πανηγύριζε το τρίποντο. Αν αυτό το παιχνίδι γινόταν δέκα αγωνιστικές ποιο πριν δύσκολα πιστεύω ότι θα είχε την ίδια κατάληξη αλλά και αν την είχε δεν θα είχαμε κανενός είδους αντιδράσεις.

Και εξηγούμε γιατί πιστεύω ότι δεν θα είχε την ίδια κατάληξη. Τι πλήρωσε η ΑΕΚ προχτές;

Όταν από την αρχή της σεζόν κινείσαι στην λογική ότι δεν μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα ότι εμείς οδεύουμε φέτος με σκοπό να φτιάξουμε ομάδα, τότε αυτή την λογική θα πρέπει να την ακολουθήσεις μέχρι το τέλος. Με πιο σκεπτικό λοιπόν η διοίκηση της ΑΕΚ καλούσε τον κόσμο της στον αγώνα με τον Ιωνικό για φιέστα; Για να χαρούμε την πορεία μας για για για; Τόσο σίγουρο το είχε το ματς; Αυτό θόλωσε πιστεύω και τους οπαδούς, οι οποίοι καθ? όλη την διάρκεια του αγώνα μετέφεραν την αγωνία / εκνευρισμό τους για την μη επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, αλλά και παράλληλα πείσμωσαν τον Ιωνικό. Σου λέει, έτσι για την πλάκα μας έχουν; Ταυτόχρονα ο προπονητής θιασώτης της άποψης ότι κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά δεν μας ενδιαφέρουν τα επόμενα, αφήνει τον φυσικό ηγέτη της ομάδας στον πάγκο για να τον προστατέψει από το ενδεχόμενο κίτρινης κάρτας που θα του στερούσε την συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον Παο. Παρεκτραπεί λοιπόν από την τακτική που είχε όλη την σεζόν. Όλα αυτά νομίζω ότι επηρέασαν τους ποδοσφαιριστές, σε συνδυασμό με το ψυχολογικό βάρος (το οποίο για τους περισσότερους ήταν άγνωστο σε όλο το προηγούμενο του πρωταθλήματος) του ότι αυτό το παιχνίδι ίσως και να κρίνει το αν θα πάρουν το πρωτάθλημα η όχι είχαμε το γνωστό αποτέλεσμα.

Όσο για αυτούς που έχουν τα παράπονα τους μετά την ήττα, αν μία από τις 10 ευκαιρίες της ΑΕΚ είχε γίνει γκολ τότε τώρα θα λέγαμε για τον «απόλυτο μάγκα» Σάντος τον θαυμάσιο λαό της ΑΕΚ που την ώθησε στην νίκη και ούτω κάθε εξής. Αλλά μην τρελαίνεστε, ούτε ο Σάντος έχασε την μαεστρία του ούτε η ΑΕΚ δεν έχει τα κότσια για το πρωτάθλημα. Οι συγκυρίες, τα λάθη και η ατυχία έφεραν το απρόσμενο αποτέλεσμα. Χαρείτε με το ΠΟΥ έφτασε η ΑΕΚ και μην λυπάστε για το που ΔΕΝ έφτασε! Το καλύτερο είναι εχθρός του καλού!

Αλλά είπαμε έτσι είναι ο αθλητισμός. Παράλογος, την μία σε έχει στην κορυφή την άλλη σε πετάει!

0 σχόλια:

σχόλιασε

<< Home

 
eXTReMe Tracker