<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://draft.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11943592\x26blogName\x3dGreek+Sport+Vanity\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://grsport.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://grsport.blogspot.com/\x26vt\x3d-1030235520051114495', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Τρίτη, Αυγούστου 23, 2005

Έχουν ξεχάσει τι εστί Παναθηναϊκός, εκεί στην Παιανία


Δεν μας τα λες καλά
Ω ναι...

Δεν ξέρω αν ακούσατε ή διαβάσατε τη συνέντευξη του προπονητή του Παο, αλλά και αυτή ήταν στο κλίμα που προκλητικά πάει να περαστεί εδώ και μέρες από μερίδα του τύπου και στο οποίο αναφέρθηκα στο προηγούμενο ποστ.

Μα για όνομα. Δηλαδή η περίοδος ριζικής αλλαγής δεν επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να περάσει το εμπόδιο τις Βίσλα και να προκριθεί στο Ch. League;

Με αυτή την λογική σε κάθε ήττα του Παο από την Ξάνθη / Ατρόμητο / Ηρακλή οι αρμόδιοι και ο τύπος θα επικαλούνται τον αέρα της αλλαγής που πνέει στο πράσινο στρατόπεδο και που ο χρόνος δεν είναι φίλος της.

Για να δω αν κατάλαβα καλά. Όταν ο Άγιαξ έφτιαχνέ ομάδα εξ ολοκλήρου από την αρχή άρχιζε με ταλέντα και παίχτες μικρής ηλικίας και ξεκινούσε από το μηδέν. Το ίδιο και η Man Utd. Ήξερε κανείς τους Μπέκαμ, Σκοουλς, Γκιγγς πριν 13 χρόνια; Ξεκίνησε με έναν Καντονά και το χάος.

Έχει ο Παο κανέναν Καντονά να βασιστεί πάνω του η ομάδα;

Όχι.

Έχει όμως αρκετά έμπειρους παίχτες (Κοσεισάο, Μπίσκαν, Γκούμας) Στους οποίους μπορεί να βασιστεί και σε συνδυασμό με κάποιους καλούς, νεαρότερης ηλικίας, που τους πλαισιώνουν, να φτιάξουν ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο που θα διεκδικήσει την πρόκριση του στο Ch. League και τη όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία της ομάδας σε αυτή τη διοργάνωση.

Δεν διαφωνώ με την λογική που περνάει και επίσημα πλέων ο Παναθηναϊκός για τα περί ριζικών αλλαγών.

Εξοργίζομαι όμως με το timing των συγκεκριμένων δηλώσεων.

Κύριε Μαλεζάνι και κυρίως κύριε Βαρδινογιάννη θέλετε να κάνετε μια νέα αρχή για την ομάδα; Μαζί σας. Αλλά αρχίστε αυτού του είδους τις δηλώσεις από τον Ιούλιο και όχι τώρα που η ομάδα σας είναι πιο κοντά από ποτέ στον αποκλεισμό.

Ακούγεται δειλό, σαν αποποίηση ευθυνών στον βωμό της «νέας αρχής».

Δεν μπορείς να πηγαίνεις στο ίσως πιο κρίσιμο αγώνα της σεζόν και να λες «Ακόμη και να αποκλειστούμε, υπάρχει μέλλον.»

Άντε σοβαρά; Υπάρχει μέλλον; Τι μας λέτε κύριε Μαλεζάνι.

Προφανώς και υπάρχει μέλλον. Αλλά δεν θα έπρεπε καν να σκέφτεστε το μέλλον χωρίς την πρόκριση.

Σε ερωτήσεις του τύπου «Τι θα γίνει αν αποκλεισθείτε» θα πρέπει να απαντάτε ότι δεν υπάρχει καν αυτή η σκέψη στο μυαλό μας.

Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχει μια ομάδα η οποία έχει παίξει τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θέλει να θεωρείτε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης που είναι υπολογίσιμος αντίπαλος για κάθε ομάδα.

Και ιδικά τώρα. Τώρα που ο αντίπαλος δεν είναι κάποιο μεγαθήριο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τώρα που ο αντίπαλος είναι η άσημη Βίσλα από την Πολωνία. Αν η νέα αρχή του Παο δεν του επιτρέπει την επικράτηση του επί της Βίσλα σε διπλή αναμέτρηση, να την χέσω την νέα αρχή.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Παο πρέπει να δει τον σημερινό αγώνα σαν αγώνα δίχως αύριο. Αυτό ταιριάζει στην ιστορία του, αυτό οφείλει να κάνει για να διατηρήσει το κύρος του και έτσι πρέπει να σκέφτεται μια ομάδα που θέλει να την αποκαλούν μεγάλη και να την σέβονται.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και για να προετοιμάζουν το έδαφος σε περίπτωση αποτυχίας.

0 σχόλια:

σχόλιασε

<< Home

 
eXTReMe Tracker