<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11943592\x26blogName\x3dGreek+Sport+Vanity\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://grsport.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://grsport.blogspot.com/\x26vt\x3d-1030235520051114495', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Τρίτη, Μαΐου 31, 2005

Υπόθεση Μπάγεβιτς


Μοίρα του να διχάζει
Από τα πιο καυτά ζητήματα αυτής της περιόδου είναι αναμφισβήτητα το μέλλον του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό. Το ενδιαφέρον του δεν μένει μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά μπλέκει μέσα και πολλά άλλα ζητήματα.

Πώς είναι δυνατόν ο μοναδικός προπονητής με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει πάρει δυο νταμπλ έχει παίξει κατά κοινή ομολογία το καλύτερο ποδόσφαιρο και μαζί του παίρνει πάντα το πρωτάθλημα να είναι τόσο μισητός σε μία μεγάλη μερίδα των οπαδών;

Το πάτημα αυτών; Η Ευρώπη.

Αν δει κανείς την φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη εύκολα θα καταλάβει ότι αγωνιστικά ήταν μακράν η καλύτερη του παρουσία. Η ομάδα έπαιξε ένα λογικό ποδόσφαιρο σίγουρα όχι τόσο εντυπωσιακό όσο θα ήθελε ο μέσος φίλαθλος αλλά αναμφισβήτητα αποτελεσματικό. Όλοι τότε αναφωνούσαν ότι η συστηματική δουλειά και η καλή προετοιμασία του Μπάγεβιτς σε συνδυασμό με τις μεταγραφές έφεραν αυτά τα αποτελέσματα.

Η ομάδα μέχρι τότε δεν απέδιδε καλά στα εντός των συνόρων παιχνίδια αλλά αυτό δεν έδειχνε να απασχολεί κανέναν καθώς τα μάτια όλων ήταν στραμμένα ( ορθώς ) στις Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Όλα λοιπόν κυλούσαν ομαλά μέχρι το τελευταίο και καθοριστικότατο παιχνίδι με την Λίβερπουλ στην Αγγλία. Εκεί ο Ολυμπιακός για ένα ημίχρονο στάθηκε καλά και κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του. Η ομάδα του Μπάγεβιτς ήταν καλά στημένη και κάλπαζε προς την πρόκριση όνειρο μέσα στην καυτή έδρα της Λίβερπουλ. Ώσπου στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα κατέρρευσε μετά από την ανελέητη πίεση της Λίβερπούλ και των αφηνιασμένων οπαδών της. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Θα συμφωνήσουμε ότι όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, έτσι;

Τώρα λοιπόν στο τέλος της χρονιάς μετά από όσα έχω δει, με κύριο παράγοντα στο μυαλό μου τον τελικό του Ch. League, νομίζω ότι το μερίδιο ευθύνης του Μπάγεβιτς είναι σαφώς μικρότερο. Όταν αυτή η Λίβερπούλ έχει κατατροπώσει μέσα σε εφτά λεπτά στον τελικό της διοργάνωσης την, κατά πολύ πιο έμπειρη πιο ποιοτική και φυσικά καλύτερη από τον Ολυμπιακό, Μίλαν σε ένα γήπεδο που δεν είχε ούτε το ένα τέταρτο της καυτής ατμόσφαιράς που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός τότε το ποσοστό της εύθηνης αλλάζει κατά πολύ.

Και τότε θα μου πείτε ποιος έφταιγε; Όλοι. Πολύ γενικό ακούγεται θα μου πείτε. Αυτό το όλοι όμως δεν είναι κατά ανάγκη ένας τρόπος αποποίησης ευθυνών από συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι όμως η απόδειξη ότι πολύ απλά ο Ολυμπιακός είναι σε όλα χειρότερη ομάδα από την Λίβερπουλ.

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Πρέπει όμως να κατηγορήσουμε τόσο έντονα έναν προπονητή γιατί δεν κατάφερε να συμβαδίσει με αυτόν τον άγραφο κανόνα του ποδοσφαίρου;

Για να κλείσω. Όπως φαντάζομαι θα έχετε καταλάβει τον Μπάγεβιτς τον εκτιμώ απεριόριστα. Πέρα από την εκτίμηση, τρέφω και μια ιδιαίτερη συμπάθια προς το πρόσωπο του κάτι που με κάνει πολύ συχνά να εκνευρίζομαι / στεναχωριέμαι όταν βλέπω να τον «πυροβολούν» ανελέητα.

Σίγουρα δεν του δίνω το αλάθητο. Το να λέμε ότι πρέπει να φύγει από τον Ολυμπιακό γιατί δεν έχει Ευρωπαϊκή νοοτροπία και κατά συνέπεια δεν έχει τα φόντα να πάει τον Ολυμπιακό ψιλά στην Ευρώπη είναι για μένα ηλίθια δικαιολογία. Πιασιάρικη όμως.

Η άποψη μου στο θέμα του να μείνει η να φύγει είναι απλή. Για μένα ο Μπάγεβιτς πρέπει να φύγει από τον Ολυμπιακό. Όχι όμως για την βλακώδες άποψη περί Ευρωπαϊκής ανικανότητας.

Πρέπει να φύγει γιατί δεν ταιριάζει με το πνεύμα της διοίκησης και με το μεγαλύτερο ποσοστό των οπαδών της ομάδας. Θέλει να είναι το απόλυτο αφεντικό. Δεν είναι κακό αυτό, αλλά όταν έχεις παίχτες που ίσως να μας κάνουν χάρη που παίζουν στα γήπεδα μας τότε είναι λίγο δύσκολο, καθώς αυτοί θέλουν διαφορετική αντιμετώπιση την οποία ο Μπάγεβιτς από ότι δείχνει δεν την γνωρίζει. Είναι εμφανές ότι έχει πρόβλημα με τις βεντέτες (ότι συνεπάγεται αυτό). Από τη στιγμή που η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει την λογική ότι βεντέτα / τακουνάκι / ποδιά είναι πιο σημαντικό από το αλληλοκάλυψη / πειθαρχία / υπακοή τότε ο Μπάγεβιτς, που είναι φανατικός πρεσβευτής των τελευταίων χαρακτηριστικών, δεν έχει θέση στην ομάδα.

Αν ο Ολυμπιακός όμως διώξει τον Μπάγεβιτς τότε πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάρει και καλό προπονητή και έναν η και παραπάνω παίχτη βεντέτα και πέντε έξι ελπιδοφόρους πιτσιρικάδες. Αν δεν τα κάνει όλα αυτά τότε φτου και από την αρχή.


Υ.Γ Μέσα στις επόμενες μέρες θα κάνω και την σούμα του πρωταθλήματος για κάθε μια από τις τρεις μεγάλες ομάδες. Όσοι από σας έχετε το κουράγιο να με διαβάζετε αναμένετε : )

0 σχόλια:

σχόλιασε

<< Home

 
eXTReMe Tracker