<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11943592\x26blogName\x3dGreek+Sport+Vanity\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://grsport.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://grsport.blogspot.com/\x26vt\x3d-1030235520051114495', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2005

Της κληρωτίδας τα τερτίπια...


...δεν έχουν και πολύ σημασία.

Και εξηγούμαι.

Πάνω κάτω κάθε χρόνο οι αντίπαλοι των ομάδων μας στο Ch. League είναι ίδιας ονομαστικής δυναμικότητας.

Πέρυσι για παράδειγμα άκουγες Λα Κορούνια και σκεφτόσουν προβληματισμένος αν θα καταφέρεις να της αποσπάσεις την πολυπόθητη νίκη έστω και μέσα στην έδρα σου. Άκουγες Άρσεναλ και σε έπιανε το δέος,

Και όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν ίσχυσε στο τέλος της μέρας.

Ας δούμε τα πράγματα πιο ενδελεχώς.

Αρχικά θεωρούμε τις ομάδες μας τυχερές γιατί απέφυγαν τους Α' και Η' ομίλους! Δεν θα είχαν ελπίδα ούτε κατά διάνυα με αντιπάλους τις Μπάγερν, Γιούβε και Λίβερπουλ, Τσέλσι.

Τυχεροί θα ήταν αν έπεφταν στον Β' ή Θ' όμιλο με αντιπάλους τις Άρσεναλ, Αγιαξ και Ίντερ, Πόρτο.

Από τη στιγμή που δεν έπεσαν στους παραπάνω ομίλους, ώστε να τη θεωρήσουμε (όποια από τις ομάδες μας κληρωνόταν σε αυτούς) τυχερή ή άτυχη τα πράγματα όσο αναφορά τα ονόματα των αντιπάλων δεν παίζουν (στην παρούσα περίοδο) ιδιαίτερο ρόλο.

Δεν με ταράζει καθόλου η Ουντινέζε, ούτε σοκάρομαι στο όνομα Βέρντερ Βρέμης. Ο καλός Παναθηναϊκός δεν πρέπει να ανησυχεί στο άκουσμα των ονομάτων τους. Η Μπαρτσελόνα είναι Μπάρτελόνα. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι αγωνίζεται καλύτερα όταν δεν έχει την πίεση της πρόκρισης από πάνω του και θεωρείτε το outsider. Του πάει αυτός ο τίτλος. Και τρίτος να βγει δεν θα του πει κανείς τίποτα. Αυτό ιδικά για τον Παο είναι ένα πολύ μεγάλο συν.

Το μεγάλο αρνητικό στην πορεία του Παναθηναϊκού για την πρόκριση στους 16 είναι το πρόγραμμα των αγώνων του.
Έχουμε και λέμε:

Ουντινέζε (εκτός)
Βέρντερ Βρέμης (εντός)
Μπαρτσελόνα (εντός)
Μπαρτσελόνα (εκτός)
Ουντινέζε (εντός)
Βέρντερ Βρέμης (εκτός)

Τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια με την Μπάρτσα δεν τον ευνοούν καθόλου. Η Μπάρτσα θα θέλει τους βαθμούς και στα δύο παιχνίδια ώστε να τελειώνει με την πρόκριση από νωρίς. Επίσης η Βέρντερ είναι κατά πολύ πιο έτοιμη από τον Παο και θα τον βρει σχετικά νωρίς, στην δεύτερη αγνωστική. Τέλος, λογικά ο Παο με την Βέρντερ θα είναι αυτοί που θα παλέψουν για την πρόκριση και το ότι το τελευταίο παιχνίδι του, που ίσως καθορίσει το ποιος θα προκριθεί, είναι στην Γερμανία δεν είναι ότι το καλύτερο.

Συνοψίζοντας ο Παο δεν έχει τον απίστευτα τραγικό όμιλο που θεωρούν όλοι. Έχει άσχημο πρόγραμμα όμως. Στα θετικά του ομίλου του είναι ότι επειδή υπάρχουν καλές ομάδες ίσως έχουμε πολλές απώλειες βαθμών για όλους με αποτέλεσμα και με εφτά ή οκτώ βαθμούς ο Παο να προκρίνετε.

Με λίγα λόγια αν ο Παο κάνει το διπλό στην Ιταλία (κάτι που είναι στο χέρι του) και νικήσει και την Βέρντερ Βρέμης στο ΟΑΚΑ, σενάριο που δεν είναι διόλου απίθανο, έχει κατά 99% προκριθεί.



Μία από τα ίδια και για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Η Ρεάλ δεν χρειάζεται συστάσεις. Η Λιόν είναι πολύ πιο σούπερ ομάδα από όσο μερικοί ίσως νομίζουν. Πέρυσι έχασε στα πέναλτι την πρόκριση της στους τέσσερις της διοργάνωσης και φέτος έκανε μια δύο προσθήκες στο ρόστερ της οι οποίες σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας ήρθαν για να την βοηθήσουν να κατακτήσει το Ch. League. Και ο τεχνικός διευθυντής της δεν είναι σαν τον Κόκαλη που κάνει παρόμοιες δηλώσεις για λαϊκή κατανάλωση. Τέλος η Ρόζεμποργκ δεν είναι η γνωστή Ρόζεμποργκ. Είναι σαφώς αποδυναμωμένη (άλλωστε από ότι όλα δείχνουν θα χάσει μετά από 9 (γράψτε λάθος τελικά 13 είναι!) χρόνια το πρωτάθλημα στην χώρα της). Παρόλα αυτά το διπλό, το οποίο μάλλον θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός ώστε να προκριθεί, είναι πολύ δύσκολη υπόθεση στην παγωμένη και αφιλόξενη Νορβηγία τον Νοέμβριο.

Το καλό στον όμιλο του Ολυμπιακού είναι το πρόγραμμα του.

Ρόζενμποργκ (εντός)
Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός)
Λυών (εκτός)
Λυών (εντός)
Ρόζενμποργκ (εκτός)
Ρεάλ Μαδρίτης (εντός)

Ο Ολυμπιακός πηγαίνοντας στη Λιον την τρίτη αγωνιστική με τουλάχιστον τρεις βαθμούς (αν δεν έχει 3 βαθμούς buy buy πρόκριση) θα γνωρίζει αν η Λιον έχει κερδίσει την Ρεαλ (που θα θέλει τη νίκη για να ξεμπερδεύει σιγά σιγά) στην Γαλλία. Αν η Λιον έχει χάσει τότε ο Ολυμπιακός θα έχει διπλή ευκαιρία να βγάλει την γαλλική ομάδα από το παιχνίδι της πρόκρισης, είτε κόβοντας της βαθμούς στην Γαλλία είτε νικώντας αυτός την (λογικά αδιάφορη) Ρεαλ στο Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η ομάδα του Πειραιά θα έχει κάνει νίκες στην έδρα της με Λιον και Ροσεμποργκ. Στα αρνιτικά επίσης είναι ότι ο Λιον έχει δείξει στην ευρωπαϊκή της ιστορία εξίσου καλή και στα εντός και στα εκτός παιχνίδια της.

Τέλος η πολυπόθητη εκτός έδρας νίκη μπορεί να φαντάζει δύσκολη απέναντι στη Ρόζεμποργκ και τις πολικές συνθήκες που θα επικρατούν, αλλά σίγουρα δεν είναι αδύνατη αποστολή.

Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός έχει μεν πολύ δύσκολους αντιπάλους να αντιμετωπίσει, αλλά έχει ένα πρόγραμμα που ίσως αποδειχθεί ιδανικό. Αν όμως δεν καταφέρει να πάρει δύο ή και τρεις νίκες στο Καραϊσκάκη τότε δύσκολα θα κάνει την υπέρβαση.

Με λίγα λόγια οι ομάδες μας έχουν αποστολή «μία από τα ίδια» με τις προηγούμενες χρονιές. Ο κάθε όμιλος έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Αν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιαστούν έτοιμοι και πεισμωμένοι ότι μπορούν να τα καταφέρουν τότε δεν θα φταίει καμία κληρωτίδα και κανένας όμιλος.

0 σχόλια:

σχόλιασε

<< Home

 
eXTReMe Tracker