<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11943592\x26blogName\x3dGreek+Sport+Vanity\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://grsport.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://grsport.blogspot.com/\x26vt\x3d-1030235520051114495', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2005

Χωρίς να ιδρώσει

Τα πράγματα είναι απλά, πολύ απλά, για το σημερινό ντέρμπι.


Ο Ολυμπιακός κέρδισε γιατί:

1) Δεν ήταν καθόλου φοβισμένος και ήταν χαρακτηριστικά άνετος.
2) Είχε μια αλάνθαστη αμυντική λειτουργία (αρχίζοντας από την επίθεση έως και την άμυνα) που δεν επέτρεψε στον αντίπαλο του να δημιουργήσει παιχνίδι και τελικά τον εκνεύρισε.
3) Ήταν αποτελεσματικός όταν έπρεπε.
4) Είχε έναν παίχτη ηγέτη (Τζορτζεβιτς) και τρεις παίχτες εργαλεία (Τουρέ - ανίκητος στο ψιλό παιχνίδι, άρχοντας στα αμυντικά του καθήκοντα, δεν πέρασε τίποτα! Μαυρογενίδης - πολλά χιλιόμετρα, όποιος τον αντιμετώπισε τα βρήκε σκούρα! Στολτίδης ο φονιάς του Παναθηναϊκού, τον έχει «σκοτώσει» ουκ ολίγες φορές, το έκανε και σήμερα)
5) Από πλευράς τακτικής ήταν άψογος. Έπαιζε εκτός έδρας, δεν ρίσκαρε και όταν ήρθε το γκολ αμύνθηκε υποδειγματικά. Μπλόκαρε τον Παο και έπαιξε έξυπνα.
6) Πολύ καλό passing game όταν χρειαζόταν, ώστε να μην κινδυνεύσει από την πίεση του αντιπάλου.
7) Ήταν γενικά ανώτερος.

Στα αρνητικά οι πολλές γιόμες προς τον πολύ μόνο Κωνσταντίνου και γενικά το άναρχο επιθετικό του παιχνίδι. Επιθετικά θέλει δουλειά.

Στα θετικά η αμυντική λειτουργία του! Συμπαγής σαν γρανίτης ο Ολυμπιακός έδειχνε να αμύνεται χωρίς να ζορίζεται και να σταματάει τις επιθέσεις του Παο με χαρακτηριστική ευκολία.


Ο Παναθηναϊκός έχασε γιατί:

1) Μπήκε φοβισμένος.
2) Επιθετικά ήταν ανύπαρκτος. Όταν σε ένα ντέρμπι στην έδρα σου με 70 χιλιάδες κόσμο να σε σπρώχνει κάνεις μία αξιόλογη ευκαιρία, τότε πολλά δεν πάνε καλά στον επιθετικό σου τομέα, όσο καλός και να είναι αμυντικά ο αντίπαλος.
3) Για μία ακόμα φορά προβλημάτισε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ίδια προβλήματα είχε αντιμετωπίσει και με την Βίσλα, τα λέγαμε και εδώ, απέναντι του όμως τώρα δεν ήταν οι Πολωνοί αλλά ο Ολυμπιακός.
4) Δεν είχε ηγέτη. Κονσεισάο για μία ακόμα φορά ανύπαρκτος. . Γκονζάλες μακριά από τον καλό του εαυτό, Χαραλαμπίδης στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές αλλά (χωρίς να καταλάβω το γιατί) αντικαταστάθηκε. Οι υπόλοιποι απλά κακοί.
5) Η βλακώδες κίνηση του Κώτσιου (καθαρή αγκωνιά με πρόθεση, καθαρή κόκκινη) επηρέασε την ομάδα αρνητικά.
6) Κακό κοουτσάρισμα. Η αλλαγή του Χαραλαμπίδη άστοχη και γενικά ο Μαλεζάνι αν και έχανε δεν ρίσκαρε καθόλου.
7) Ήταν υποδεέστερος του αντιπάλου.

Στα αρνητικά του Παο η ανύπαρκτη οργάνωση του παιχνιδιού του και η χαρακτηριστική αμυντική του αστάθεια.

Θετικά δυστυχώς δεν μου έρχεται τίποτα.


Τέλος, ότι και να πω για την εμετική, αντιαθλητική και καφρίκη κίνηση του Μορίς να χτυπήσει εξ επαφής, («στεγνά» που λέμε) τον Τζόρτζεβιτς την ώρα που πάει να πανηγυρίσει το γκολ του, είναι λίγο. Ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς εκνευρισμένος από το γεγονός ότι δεν μπορούσε να διασπάσει με κανέναν τρόπο την άμυνα του Ολυμπιακού και σε συνδυασμό με την αποβολή του Κώτσιου (που για κάποιον λόγο κάποιοι την θεώρησαν άδικη) είναι σίγουρο ότι φόρτισαν τους παίχτες του τριφυλλιού. Όταν όμως ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έχει αυτή την αντίδραση, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Μετά μας φταίνε οι κάφροι οπαδοί.

Περιμένω χαρακτηριστική τιμωρία, όχι από τον αθλητικό δικαστή (αυτή θα έρθει ούτος ή άλλος) αλλά και από την διοίκηση του Παο.

Το ότι πέταξε την φανέλα του Παο λες και ήταν κανένα πατσαβούρι και οι οπαδοί τον επευφημούσαν μου έκανε τρομερή εντύπωση, κανονικά θα έπρεπε να έχουν γίνει πυρ και μανία μαζί του.

Γενικά πάντως το παιχνίδι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά για πρώτο αγώνα πρωταθλήματος και ντέρμπι δεν ήταν και άσχημο.

0 σχόλια:

σχόλιασε

<< Home

 
eXTReMe Tracker